Com netejar els terres de fusta

Com netejar els terres de fusta

Que els terres de fusta aportin calidesa i elegància a les estàncies és una cosa que amb prou feines admet discussió. Que requereixen de certes eines i productes per mantenir-los en un bon estat, tampoc. Com una de les agències de neteja de Barcelona ens podem fer càrrec de la tasca. La qüestió és: com es netegen aquest tipus de superfícies?

El primer que hem de tenir clar és que no podem utilitzar el mateix producte per netejar el parquet que per fer el mateix amb el terra del bany o la cuina. Sobre tot perquè en aquest últim cas solen ser bastant més potents i resultarien abrasius sobre un terra de fusta. La premissa bàsica és que l’aigua en excés és i serà sempre una de les grans enemigues de la fusta. Per tant, el pal de fregar de tota la vida no és una opció per Brill2000. I molt menys si el fet d’escórrer l’eina a consciència no entra en l’equació. Una de les millors opcions per aquest tipus de superfícies són els pals de fregar de tipus baieta utilitzada en sec.

Un altre dels passos en el que la cura dels terres de fusta es refereix és l’encerat. No podem oblidar que la fusta necessita hidratació i que això és el que precisament li aporta la cera. S’ha de donar un cop de mà amb un drap amb cera específica. No obstant, si ens assalten dubtes sobre quina utilitzar, sempre podem preguntar al fabricant.

De totes formes, avui dia els terres de fusta o de parquet se’ls apliquen tractaments ignífugs, anti-humitat i fins i tot capes antiestàtiques per eliminar les cargues de la electricitat estàtica. Això ens facilita extremadament la tasca de netejar-les.

Una menció especial es mereix el tema de la freqüència amb la que Brill2000 hem d’ocupar-nos d’aquest tipus de superfícies. Perquè es conservin en perfecte estat és important netejar-les freqüentment per evitar que s’hi acumuli pols i brutícia que, amb el temps, acaben rallant el terra. Les escombres i la mopa s’han de passar, sino a diari, dos cops a la setmana. Sempre amb productes amb pH neutre. En el nostre cas, ens valem de productes 100% respectuosos i professionals per garantir un resultat, no només satisfactori, sinó també durador.

Per últim, s’ha de tenir molt de compte amb les potes dels mobles. Utilitzarem sempre protectors de filferro o catifa. Si tenim mascotes com gossos o gats, procurarem tallar-li les ungles freqüentment per evitar que ratllin la tarima o el parquet.