4 motius per netejar els conductes d´aire

4 motius per netejar els conductes d´aire

Els conductes d´aire poden ser utilitzats pels sistemes de climatització tan per habitatges particulars com en centres de treball. No obstant , la pols i la brutícia poden acumular-se en ells, sortint al exterior al activar la calefacció o l´aire condicionat. Com una de les empreses de neteja a Sabadell sabem la importància de higienitzar de forma adequada aquests conductes per preservar la salut de les persones que respirant l´aire que circula per ells.

El sanejament d´aquets conductes d´aire es la millor forma d´acabar amb la pols i els agents patògens que es poden acumular en aquestes superfícies. Precisament, aquests últims poden provocar quadres d’al·lèrgia i malestar en algunes persones. Quan l´ aire surt a l´exterior remou la brutícia i les persones respirant aquest aire contaminat. A més, en aquestes instal·lacions també es poden acumular gèrmens i bactèries que poden causar un altre tipus de malalties.

Podem dir que el principal benefici d´ higienitzar aquests conductes serà preservar la salut de les persones que es troben en les estàncies per les que circula l´ aire d´aquest sistema de climatització. Aquest es, sense dubte, el més important de tots. No obstant això no serà l´únic.

Eliminar agents al·lèrgics y patògens

El pel de les mascotes, el pol·len, les bactèries o la floridura poden acumular-se en els conductes de l´ aire. Parlem d´agents externs que poden fer malalties a les persones que respirant l ´aire d´aquest circuit de climatització. Totes aquestes partícules es mouen amb l´aire i surten a l ´ exterior, entren en contacte amb les persones que es troben en les estàncies d´aquest immoble.

Estalvi energètic

L´acumulació de brutícia i altres partícules poden complicar la circulació de l ´aire per aquests conductes. Les obstruccions suposen un gran problema, ja que forcem els sistemes de climatització per mantenir les temperatures estables durant més temps. Aquest sobreesforç suposa un consum energètic més gran que es tradueix en una despesa elevada en les factures.

Eliminació d´olors desagradables

Existeixen diversos factors que poden causar mal olor en un habitatge. La tendència de mascotes, el tabaquisme, la humitat, components de la pintura, etc. Aquests olors poden impregnar els conductes de l´aire i per molt que netegem  l´habitatge, la olor persistirà a no ser que també higienitzem els conductes de l´aire.

Millora de la qualitat de l´aire

Es necessari ventilar un immoble a diari. De fet segons un estudi realitzat per la agència nord-americana EPA (Enviromental Protection Agency) l´aire interior pot estar més contaminat que el de l ´exterior.

A Brill 2000 sabem que cada cert temps es necessari netejar els conductes de l´aire, no sols per preservar la salut dels habitants de l´immoble, sinó perquè la neteja de l´habitatge també pot veure´s afectada. La brutícia d´aquests conductes s´escamparà por totes les estàncies al accionar els sistemes de climatització.