4 consells de neteja domèstica per a persones al·lèrgiques

4 consells de neteja domèstica per a persones al·lèrgiques

La al·lèrgia es una de les alteracions respiratòries més freqüents a la nostra societat. Milions de persones pateixen algun tipus de reacció adversa davant certes substancies, encara que lo més freqüent es que es produeixen a causa del pol·len o la pols. Per aquest motiu, la primavera es una de les estacions a on més quadres al·lèrgics es produeixen. Com una de les empreses de neteja a Sabadell volem destacar que la neteja es una de les formes més eficaces d´acabar amb els agents al·lèrgics a la llar.

No podem lluitar contra el pol·len en exteriors, però si podem optimitzar les feines de neteja en habitatges i centres de treball per a minimitzar les reaccions al·lèrgiques. A la llar s’acumulen diverses substancies com els àcars, els epitelis de les mascotes e, fins i tot, el pol·len pot  penetrar de l´ exterior. Eliminar-los serà fonamental per mantenir el bon estat de salut de les persones amb problemes al·lèrgics, acabant amb el malestar que provoquen i pal·liant els símptomes d´un quadre al·lèrgic.

Consells d´higiene domèstica contra la al·lèrgia

Sempre es recomanable evitar les catifes, aportant calidesa a les estàncies, però son el niu favorit dels àcars, la pols, el pèl de les mascotes, etc. Potser sigui un mètode una mica dràstic, moltes vegades no volem renunciar a comptar amb aquests elements en la nostra llar, en aquests casos sempre podem escollir una varietat fabricada amb algun material rentable. A demés, es important assegurar-se de realitzar les tasques de manteniment necessàries amb relativa freqüència.

Ventilar per renovar l´aire interior a diari també serà una qüestió fonamental. La millor hora per fer-ho serà pels matins, doncs es el moment en el que els nivells de pol·len es trobant més baixos.

Netejar en profunditat tots els elements. La pols s´ acumula sobre qualsevol superfície, per la seva part els àcars solen preferir els acabats tèxtils. Per aquest motiu, resulta essencial netejar en profunditat tots els elements de l´habitatge, inclosos els armaris o les cortines. Quant a l´habitatge hi ha alguna persona al·lèrgica serà necessari incrementar la freqüència de la neteja exhaustiva.

La roba de llit es un altre dels amagatalls favorits dels àcars. Si aquest es l´agent al·lèrgic que afecta a algun membre de la tu família, assegurat de canviar els llençols amb freqüència i aspirar el matalàs pels dos costats sempre que sigui possible.

Finalment, a Brill 2000 sempre recomanem utilitzar productes anti-floridura en les estàncies més humides de la casa, sobre tot en el bany. Aplicar un producte específic en les parets de la dutxa després de fer-ho servir y ventilar-ho amb freqüència es la millor garantia per evitar la aparició de aquest microorganisme.