Vacances: dóna-li un descans a la teva nevera

Vacances: dóna-li un descans a la teva nevera

¿Ets dels que prefereixes el final de l´estiu per anar-se de vacances? ¿Estàs a punt de comença a gaudir de les teves? Doncs, a part d’ocupar-te de les teves maletes i de demanar al teu veí que et regui les plantes, procura deixar tot en ordre a casa teva. Entre altres coses, revisant alguns electrodomèstics com la nevera. ¿Què podem deixar dins? ¿Què tenim que consumir o tirar? ¿Es millor desendollar-la? Ara ho veurem.

Està clar que la decisió dependrà, entre altres coses, dels dies que estiguem fora.  Si estaràs per exemple dues setmanes fora, com una de les agencies de neteja a  Barcelona et recordarem que lo millor serà buidar completament la nevera per que a la tornada no ens portem una desagradable sorpresa. Tot i que la missió d´aquest aparell es estendre la vida útil dels aliments, els miracles no existeixen. Està clar que, a temperatures de refrigeració de entre 5ºC i 8ºC, la multiplicació de patògens es menor que a temperatura ambient. De totes maneres, no tots els aliments es conserven per igual. Alguns dels productes que es fan malbé abans son per exemple la carn, els embotits i el peix. Aguantaran alguna cosa més el pernil o la pasta. Per la seva part, dos dels aliments que més temps podran romandrà a la nevera son els ous i la mantega.

També tenim que tenir en compta on guardem els aliments dins la nevera. La zona més freda es la part de baix i allà tindrem que col·locar la carn i el peix. En els calaixos col·locarem aquests que necessiten fred intens com la fruita i la verdura.

Com dèiem abans, els temps de conservació no són molt llargs i, si anem a passar molts dies fora, lo millor es deixar la nevera buida i desconnectada. I, sobretot, aprofitar per netejar-la a fons. Recorda deixar la porta oberta per que no pareixi floridura o males olors.

La veritat es que a Brill 2000 insistim els nostres clients que lo ideal es netejar la nevera a fons cada  tres mesos. Lo primer es apagar el electrodomèstic col·locant draps en el terra que absorbeixin les restes d´aigua. Després arriba el moment de buidar la nevera y després el de desmuntar baldes, estanteries, calaixos i cubetes. Es te que netejar a més les juntes de les portes ja que es una de les zones on més brutícia s´acumula. En les baldes utilitzarem un fregall suau, aigua calenta i sabó. Acte seguit, es pot passar a netejar tot l´ interior de la nevera amb una mica d´aigua i bicarbonat de sodi. Després arribarà el torn de l´ exterior.

En el congelador, hem de buidar la safata de drenatge, peça que pot arribar a acumular una olor bastant desagradable. La desinfectarem be amb un producte potent i seguint les recomanacions del fabricant.