¿Neteja o desinfecció?

¿Neteja o desinfecció?

Es molt habitual confondre aquests dos conceptes. Como a una de les empreses de neteja a Sabadell, son molts els clients que ens pregunten si es el mateix netejar que desinfectar, però el cert es que no te res a veure. Quan netegem veiem que tot queda impol·lut, però els gèrmens i microorganismes que poden habitar sobre aquestes superfícies no es veuran a simple vista. La desinfecció ens permet acabar amb ells i mantenir unes condicions mínimes de salubritat. En aquest post veurem les principals  diferencies entre aquests processos.

Neteja

Aquesta tasca consisteix, simplement, en treure la brutícia de les diferents superfícies. Eliminar la pols i les taques. El problema es que amb aquestes accions poden quedar microbis que no veiem, però que estan aquí.

Desinfecció

No fem tant èmfasi en eliminar la brutícia como en el fet d´acabar amb tots els gèrmens que pugui haver sobre una determinada superfície. En aquests casos, s´empra un element especialment pensat per aconseguir aquest objectiu. Aquest producte evitarà, a demés, que aquests microorganismes es desenvolupin.

Evidentment, ambdues feines son importants. Son moltes les raons per les que devem netejar i desinfectar, des de Brill 2000 volem destacar las següents:

  • Evitar el contagi de malalties.
  • Allargar la vida útil de les instal·lacions, locals o utensilis de treball.
  • Evitar la contaminació dels productes alimentaris.
  • Cuidar la imatge de marca.
  • Garantir la salubritat dels clients.
  • Garantir la qualitat del producte i servei ofert.
  • Complir amb l´ Anàlisis de Perills i Punts Crítics de Control.

Aquests treballs son necessaris en qualsevol negoci i en qualsevol llar, però cobra especial importància en la industria alimentaria per mantenir les garanties de salubritat dels productes. En aquests  casos. El més recomanable es realitzar una neteja en profunditat i, després d´aquesta feina, una desinfecció eficaç.

En funció del tipus de superfície que anem a netejar, escollirem uns productes o altre. La higiene dels operaris també es una qüestió essencial, han de contar amb tots els materials precisos. Els peus  son uns dels punts més vulnerables, a les soles arrosseguem brutícia i tot tipus de partícules per la qual cosa caldrà desinfectar adequadament els paviments.